keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Helmin koristeltu ristiäiskakku

ristiäiskakku

Hentoa roosaa ja tikattua helmikuviointia, yksinkertaista ja tyylikästä olivat toiveet ristiäiskakkuun. Kakusta toivottiin samantyylistä kuin aiemmin tekemästäni vastaavasta kakusta. Kakku on mitoitettu 20 henkilölle. Täytteenä vaaleassa kakkupohjassa mansikka- ja mangomousse. Kakun pinta sokerimassaa ja koristeina sokerihelmiä.

tikattukuviointi

4 kommenttia:

 1. Moikka, Täytyy kysyä sinulta hieman neuvoa millä olet tehnyt kakkuun tuon tikkaus kuvion? Katsoin youtubesta videon mallina ja siinä käytettiin muottia. Tarkoituksena olisi tuollainen tikkaus kuviointi saada ristiäiskakkuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mira! Kaunis kuvio syntyy, kun kuvioiden väli on n. 3,5-4cm. Riippuu toki kakun korkeudesta. Itselläni kakut ovat n. 10cm korkeita. Matalimmissa kakuissa tekisin 3-3,5cm väleillä. Merkkaan ensin kakun ylälaitaan pienet pisteet cocktail-tikulla 4cm välein ja samoin teen kakun alalaitaan samoille kohdille. Tämän jälkeen painan esim. kakkuraapalla/viivoittimella viivat (kevyesti, ettei massapinta mene puhki) yläpisteesta alapisteeseen, niin että viiva hyppää alhaalla yhden pisteen yli. Viiva kulkee aikalailla viistoon. Kun koko kakku on viivoitettu ensin toiseen suuntaan, tulee viivoitus tehdä myös vastakkaiseen suuntaan. Seuraavaksi käyn tikkausvälineellä viivat läpi. Lopuksi painan pienellä pallopäisellätyövälineellä kuopat viivojen risteyskohtiin ja liimaan niihin pienet sokerihelmet.

   Tämä kaikki tulisi tehdä samantien, kun olet kuorruttanut kakun massalla. Jos käytät kakun jääkaapissa ennen kuvion tekemistä, niin pinta saattaa kovettua liikaa ja jäljestä ei tule nätti. Itse harjoittelin pari kertaa kuvion tekemistä styrox-kakulla, ennen kuin uskalsin kokeilla sitä oikeaan kakkuun.

   Iloa leivontaan! Tule kertomaan miten onnistuit!

   Poista
 2. Kuviointi kakussa näyttää erittäin kauniilta. Haluaisin saman kuvioinnin tyttäreni kuulutuskakkuun. Sain sinulta nyt hyvän ohjeen kiitokset siitä. ❤️

  VastaaPoista