tiistai 4. marraskuuta 2014

Junakakkuja

junaratakakku

3-vuotissynttäreille tilattiin kaksi kakkua. Kakuista toivottiin muotokakut, joissa junarata kiertää ylös rinnettä kakun huipulle. Ja junaradalle pääsi puskuttamaan juna karkkivaunuineen. 

Toinen kakuista on kuorrutettu valkosuklaakreemillä, joka on värjätty jäänsiniseksi, talvimaisemaa muistuttamaan. Toinen kakku taas sai pinnakseen tuttuun tapaan sokerimassan. Koristeet ovat sokerimassaa ja karkkeja.

Kakut ovat mitoitettu 15 henkilölle. Täytteenä tummissa sokerikakkupohjissa vadelma-punaherukka- ja valkosuklaamousse.


junaratakakku


4 kommenttia:

 1. Älyttömän hauska idea, että kakku ei olekaan ihan perinteisen mallinen, vaan rata viettää alaspäin. :) Taidolla tehty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Herkkujen Helmiä! Meni tovi jos toinenkin miettiessä kuinka tuon radan oiken teenkään :)

   Poista
 2. Täältä sun blogista löytää kyllä aina toinen toistaan upeampia kakkuja! :) Mua kiinnostaa tuo sokerikreemillä kuorruttaminen, eli toimiiko se hyvin ja millä ohjeella olet tehnyt tuon valkosuklaakreemin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Sokerikreemillä kuorruttaminen toimii hyvin ja koristeet pysyvät siinä vahingoittumattomana. Kreemiä tulee laittaa muutama ohut kerros, jotta kakun murut tulevat peitetyksi. Kakku kannattaa käyttää välillä jääkaapissa kovettumassa, jotta uuden kreemikerroksen levitys helpottuu. Valkosuklaakreemin ohjetta ei toistaiseksi ole saatavilla.

   Poista