Tumma suklaa ja vadelma ovat kuppikakkujen lyömätän yhdistelmä. Kuorrutteessa taas maistuu raikas punaherukka sekä täyteläinen suklaa. Lopputuloksena ihanan meheviä kuppikakkuja!
Kuppikakut on koristeltu Meiran värikkään kirjavilla ja suklaisilla strösseleillä. Koristeleminen voi välillä olla näinkin nopeaa ja helppoa ja lopputulos on silti näyttävän juhlava. Suklaiset strösselit korostavat hennon vaaleanpunaista kuorrutetta kun taas kirjavat strösselit tuovat kivasti väriä muutoin niin tummaan kokonaisuuteen.
Reseptistä tulee n. 8-10 isoa kuppikakkua
120g voita
120g sokeria
2 kananmunaa
110g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl kaakaojauhetta
80 g tummaa suklaata sulatettuna
n. 2 dl vadelmia
Kuorrute 1:
150g voita
n. 3-4 dl tomusokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
80 g suklaata sulatettuna
Kuorrute 2:
150g voita
n. 4-4,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 rkl paseerattuja punaherukoita
Koristelu:
Meira kirjava strösseli
Meira suklaaströsseli
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen huolellisesti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan sekaan varovaisesti käännellen. Lisää lopuksi sulatettu suklaa.
Täytä vuoat hieman yli puolilleen. Lisää jokaiseen vuokaan 2-3 vadelmaa. Painele vadelmat osittain taikinan sisään. Paista 180 °C:ssa n. 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kuppikakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä valmiit kuppikakut ritilällä.
Valmista kuorrute 1. Pehmennä voi vatkaamalla. Lisää joukkoon vatkaten tomusokeri ja kaakaojauhe. Vatkaa, kunnes vaahto on kuohkeaa. Lisää lopuksi joukkoon sulatettu suklaa. Vatkaa sekaisin. Kuorruta ja koristele kuppikakut kirjavalla strösselillä.
Valmista kuorrute 2. Pehmennä voi vatkaamalla. Lisää joukkoon vatkaten tomusokeri. Vatkaa, kunnes vaahto on vaaleaa ja ilmavaa. Lisää lopuksi joukkoon paseeratut punaherukat ja vaniljasokeri. Vatkaa sekaisin. Kuorruta ja koristele kuppikakut suklaaströsselillä.
Yhteistyössä Meira
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti