perjantai 29. kesäkuuta 2012

Pieni kesäkakkuOlemme viettäneet lasten kanssa tee-se-itse -välipalaviikkoa. Isoin kaikista teki raparperikiisseliä, seuraava marjarahkaa, kolmas valmisti pannaria ja pienin toivoi kakkua. Kakkua, jossa olisi mustikoita ja leppäkerttuja. Leivoimme sitten kakun :) Pohjana kolmen munan vaalea sokerikakkupohja. Täytteenä valkosuklaa- ja mustikkamoussea. Pinta marsipaania ja koristeet sokerimassaa.Mustikoitten värisävyn hakeminen otti oman aikansa. Koristelua tehdessäni huomasin, että marjoihin olisi pitänyt tekovaiheessa tehdä pieni kolo, jonne olisi saanut tuon "heinän" aseteltua siistimmin. Nyt se on vain liimattu sokerikuorrutteella kiinni marjoihin. Heinänkorsi on myös sokerimassaa, joka katkesi pieniin pätkiin, kun siihen vain hipaisikin. 

13 kommenttia:

 1. Ihana kesätunnelma, voi oikein aistia! Mustikat on syötävän hyvännäköisiä!!

  VastaaPoista
 2. Vautsi! Mä voin kuvitella että kun tuollaisia koristeita väkertää, vaipuu ihan "transsiin" kun pitää keskittyä niin tarkkaan. Siinä varmasti arkihuolet unohtuu! :-)

  VastaaPoista
 3. Tämä on niin herttainen! Millähän sä yllätät meidät viikon päästä, kun tullaan :D

  VastaaPoista
 4. Lyde, koristeiden väkertäminen on kyllä keskittymistä vaativaa puuhaa, mutta ihanaa sellaista :) Hanne sä yllätyt!

  VastaaPoista
 5. Tämä on kerrassaan upea ja kesäisen herttainen..tällaisen kakun haluan minäkin tehdä ja tekisinkin, jos ei niin kovin laiskoittaisi :)

  VastaaPoista
 6. hei, tulin vastavierailulle :) kiitos kommentistasi, sai kerrassaan hyvälle mielelle.
  teet aivan uskomattomia kakkuja!! kipuavat kyllä upeimpien näkemieni joukkoon, niissä ei ole mitään liikaa. tulen taatusti uudemman kerran!

  VastaaPoista
 7. Samoin, vastavierailulla :) Ja voih, miten kauniita kakkuja ja uskomattomia koristeita!! Ihania! Saanko linkittää blogisi?

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaunis Homsantuu ja Pauliina! Voit toki Pauliina linkittää blogini :) Linkitän myös sinun.

  VastaaPoista
 9. Kukatkin ovat taas ihanan aidon näköisiä!

  VastaaPoista
 10. Aivan ihanan kesäinen kakku! Ja niin on aidonnäköiset heinät ja marjat. :)

  VastaaPoista